Een einde wordt een nieuw begin.

 

Het leven, de natuur, jij en ik, en alles daar tussenin kent een cyclische aard van begin en einde. En hoewel het einde vaak gepaard gaat met emoties van verdriet, angst, twijfel of frustratie, kunnen daar net hele mooie dingen ontstaan. Soms moet je iets los laten en vertrouwen hebben. Vertrouwen dat er iets veel mooiers voor jou in het schiet ligt.

En zo is het ook voor mezelf. Een jaar geleden nam mijn leven een grote keertwending. Of moet ik zeggen: sprong vooruit? Want het voelt niet als omkeren of achteruit gaan. Hoewel het wel een ingrijpende gebeurtenis was. Mijn (ondertussen ex) man en ik besloten namelijk om te scheiden na een relatie van bijna 16 jaar.

En ja, ook wanneer je dit samen overeenkomt, is er nog steeds verdriet, angst, twijfel en frustratie. We're only human... We maakten samen deze beslissing en stonden daar beide achter. Alleen...

Het is niet enkel je (ex) partner waar je afscheid van neemt. Je neemt ook afscheid van het leven dat je voor je jezelf gecreëerd hebt. Een ideaalbeeld. Dromen. Wensen. Verlangens...

In 2020 maakte ik van één van m'n dromen werkelijkheid: Fragile Fashion werd geboren. M'n eigen kledinglijn, ontstaan vanuit de zoektocht naar mijn plekje in de wereld en het verlangen om andere vrouwen te inspireren om de beste versie van zichzelf te zijn. Om mezelf en anderen eraan te herinneren wat er écht toe doet: innerlijke kracht en pure schoonheid, elke dag opnieuw.

Helaas kwam er door de scheiding een einde aan deze droom. Ik verhuisde naar een kleinere woning, mijn dagen werden gevuld met andere activiteiten, ik moest wennen aan mijn 'nieuwe leven' en er was tijd en ruimte nodig om te rouwen. Het moeilijkste vond ik de kindjes een week missen. Het verdriet dat ze soms hebben en de momenten dat ik er niet (fysiek) voor hen kan zijn. Want scheiden betekende in mijn geval ook co-ouderschap. 

Maar...

Een einde is vaak het begin van iets nieuw! Ik liep mezelf eerst grandioos voorbij, ook dat was nodig om weer tot mezelf te komen. Mezelf terug te vinden, te weten waarvoor ik sta en te ontdekken wat ik bij te dragen heb aan dit leven in deze wereld. Het is nog steeds mijn missie om die innerlijke kracht te gebruiken om de wereld te doen stralen. En vanuit de scheiding, vanuit dat einde, ontstond een heel mooie, nieuw pad dat ik graag met de wereld wil delen: de weg naar Zielsrust.